Alzina de Perers
Moià

Hi ha indicació a la carretera. Vers l'est de la N-141-C trencant a ma dreta. Pista sense asfaltar.

Espècimen botànic
    Ordenança fiscal, 32, 2011
    Cristina Casinos

Alzina d'uns 10 m d'alçada. Té el tronc corbat lleugerament vers l'est amb un perímetre de 2 m aproximadament. A dos metres del terra hi ha cinc branques principals de les que en neixen altres de secundàries que formen una copa molt densa d'uns 20 m d'amplada. La fulla és la típica de l'alzina verda per la cara superior i blanquinosa per la inferior. L'arbre està sa.

Anomenada "Quercus ilex" de la familia de les fagàcies i classificada com a angiosperma. Poden arribar als 25 m d'alçada.
    La tradició popular diu que antigament quan l'hereu o pubilla de la familia naixia, una alzina era plantada aprop de la masia on anava a viure tota la vida.

Ajuntament de Moià (2008); Ordenança fiscal núm. 32 - Reguladora de l'arbrat i recursos vegetals aprovada pel Ple en sessió celebrada a Moià el 23 de desembre de 2008. Art. 12 Disposicions Finals. Annex I. Pag. 234. Moià.
    Font oral; Serrano, X.