Alzina de Can Rosselló
Alella

Espècimen botànic
    tot i que es detecten fongs a la soca i en alguna de les branques.
    BCIL (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010) i Decret 214/1987
    Polígon 03 - parcel·la 90
    Jordi Montlló Bolart

Alzina madura, d'una alçada d'entre 30 i 40 metres, soca de 4,00 metres i volta de canó de 3,90 metres. El diàmetre de la capçada és d'uns 20 metres. Es tracta d'una alzina excepcional per edat i mida, situada dins la finca de Can Rosselló, a uns deu metres del mur de separació
    d'aquesta finca amb la riera Coma Clara. Es troba aïllada en una feixa agrícola no cultivada.

Exemplar protegit com a Arbre monumental segons el que estableix el Decret 214/1987, de 9 de juny, sobre declaració d'arbres monumentals. Únic arbre del municipi amb aquest grau de protecció.

La fusta de l'alzina és dura i compacta i s'utilitza per fer eines de pagès i fusteria. Les branques, des de temps immemorial, es fan servir per fer llenya i carbó vegetal de qualitat excel·lent .

PHILIPS, Roger (1989). Los Arboles. Editorial Blume, S.A. Barcelona.