Al·legoria del martiri de Sant Sebastià
Taradell

Església de Sant Genís de Taradell. C. de l'Església

Mario Bedini
    Bisbat de Vic, C/ Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

L'Al·legoria del martiri de Sant Sebastià és una obra pictòrica situada l'altar del Carme de l'Església Parroquial de Sant Genís. Es tracta d'una pintura figurativa de format mitjà realitzada amb oli sobre tela, amb un cromatisme bàsic aconseguit a partir del blanc i el negre . S'hi representa de forma simbòlica l'escena del martiri del Sant, amb el seu cos nu contorsionat situat en primer pla, que emfatitza el martiri a què es troba sotmès fixat en un post i amb fletxes clavades al cos. La figura del Sant està sobreposada davant un marc amb mig fons blanc i l'altre negre, que representa la dualitat de la vida i la mort. El dinamisme de l'escena també es veu reforçat pel grup de gossos que fuig corrent darrera seu, tot simbolizant la soledat davant la mort.

La pintura va ser cedida a Taradell l'any 1998 pel pintor italià Mario Bedini, qui tenia amistat amb el taradellenc Josep Molist i Blasi.

SOLAGRAN, S. (2016). Nou vint-i-u. Taradell: història, imatges i memòria. Taradell: Ajuntament de Taradell.