Ajuntament de Copons
Copons

  Anoia
  Carrer d'Àngel Guimerà, 8, 08289
  Emplaçament
  Al bell mig del nucli urbà, a la cantonada creada pel carrer d'Àngel Guimerà
  427m

  Coordenades:

  41.63652
  1.51869
  376624
  4610480
  Número de fitxa
  08071-35
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Copons
  Autoria de la fitxa
  Adriana Geladó Prat

  Edifici entremitgeres completament rehabilitat, format per dos cossos adossats. Presenta la coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, i està distribuit en planta baixa i dos pisos. La façana principal, orientada al carrer d'Àngel Guimerà, compta amb obertures rectangulars a la planta baixa (portal d'accés i dos grans finestrals). En canvi al primer pis, destaquen tres obertures d'arc rebaixat que tenen sortida a un balcó corregut amb la llosana motllurada. A la segona planta hi ha un balcó central simple emmarcat per dues finestres rectangulars. La construcció presenta el parament arrebossat i pintat, amb un sòcol aplacat a la planta baixa.

  L'edifici també compta amb un accés des del costat de les escales de l'església, per accedir tant a l'arxiu municipal com al jutjat de pau.

  A principis del segle XX, l'edifici era la seu del centre anomenat l'Amistat, on hi havia una sala de ball. Posteriorment s'hi va instal·lar un cafè anomenat la Cooperativa que va compartir l'edifici amb el Centre Republicà entre els anys 1931 i 1939. Després de la guerra, l'edifici passà a mans de la Falange Espanyola. En aquesta època, al pis superior hi havia un cinema. Per la Festa Major es feia el ball a la Barraca i el bar en aquest edifici. També sabem que durant un temps indeterminat, al primer pis hi havia la fàbrica de teixits de Bartomeu Closa. El nou ajuntament fou inaugurat el 18 d'abril del 1999.

  BERTRAN, Jordi (1999). "Inauguració ajuntament". Camí Ral. Butlletí informatiu i d'opinió Vila de Copons, núm. 8, p. 5. MUÑOZ, Natàlia (2005). "Renoms de Copons: el carrer d'Àngel Guimerà". Camí Ral. Butlletí informatiu i d'opinió Vila de Copons, núm. 19, p. 17.