Ajuntament de Centelles
Centelles

Es desconeix
    Es troba en molt bon estat ja que ha estat restaurat.
    Ajuntament de Centelles. Carrer Nou 15-17.
    Jordi Petit Gil

Edifici de planta baixa i dos pisos on s'ubica actualment l'Ajuntament de la vila i que s'uneix amb l'antic "Portal de la Ciutat" mitjançant una escala de caixa quadrada. La primera planta té un balcó i la segona té una petita porxada actualment tancada. La façana lateral està completament reformada. En el seu interior, l'escala té arrambadors de ceràmica vidrada. La coberta està feta amb teula aràbiga a dos vessants.

És l'actual Ajuntament de Centelles.

Tant l'edifici de l'ajuntament com el portal Nou consten construïts des del 1572 encara que es desconeix la seva data exacte, però tot sembla indicar que va ser durant el segle XVI formant part de les remodelacions que va realitzar Lluís I i el seu fill Guillem Ramon II.

- GONZÁLEZ, Antoni. "Memòria 1985-89". Servei del Patrimoni Arquitectònic. Diputació de Barcelona. Pàg. 229.
    - PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.