Abric vernet- oliveres
Sant Feliu de Codines

Paleolític
    Neolític
    Edats dels Metalls

Jaciment arqueològic situat en un abric del peu de l'espadat.

S'hi va documentar material arqueològic que documenta la presència humana a l'indret des de l'època prehistòrica. Es creu que inicialment va fer aprofitada en en època epipaleolítica per un grup de caçadors-recol·lectors que hi realitzaven activitats com la preparació d'utillatge lític.

Posteriorment, també va servir de refugi de pastors que el van utilitzar de forma esporàdica.

Va ser localitzat per un veí l'any 1982, quan una paret caiguda va deixar al descobert restes de ceràmica i de fauna.

L'Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Diputació de Barcelona hi va fer una intervenció l'any 1986. L'any 2012 s'hi va fer una nova prospecció en motiu del projecte de millora de la carretera C-59.

- BATISTA, R.; GARRIGA, M.; ÁLVAREZ, R. (1986). Memòria dels treballs arqueològics realitzats a l’Abric Vernet/ Oliveras (Sant Feliu de Codines). Calaix Gencat.

- Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.