Vinya del Pacras
Òdena

Camí de Ca l'Enric, PK 4,200
    En una petita elevació a uns 150 m a migdia de Ca l'Enric d'Òdena entre Cal Roig i Ca l'Enric

Camps de conreu
    Lluís Pedraza i Jordana

Els materials arqueològics apareixen dispersos en superfície principalment entre el camí de Can Sabaté i els camps de conreu situats a migdia a uns 150 m a migdia de Ca l'Enric, en el lloc que la toponímia coneix amb el nom de la Vinya del Pacràs, recordant el seu antic conreu. En el lloc on s'ubica el jaciment hi ha una barraca amb dos cups. En el moment de la visita amb motiu de l'elaboració de la Carta Arqueològica la vinya havia estat substituïda per una plantació de cereals i no s'aprecià que aflorés cap tipus d'estructura arquitectònica, tot i que superficialment es pogué observar la presència d'un nombre relatiu de material arqueològic consistent en fragments de tegula, dolium, ceràmica comuna romana i algun fragment inclassificable de Terra Sigil·lada. Amb molta probabilitat es tractaria d'un petit nucli rural d'època romana indeterminada

El jaciment va ser descobert el març del 1986 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). En van localitzar i recollir uns quants trossos de ceràmica romana que es van dipositar als magatzems del Museu de la Pell i Comarcal de l'Anoia. El maig del 2012 es va constatar la inexistència d'estructures d'habitació vinculades al lloc i es van identificar alguns bocins de dolia i tègula.