Ca n'Enric d'Òdena o Ca n'Enric Bocater
Òdena

Probablement a llevant i migdia de l'entrada de Ca l'Enric

Neolític
    La incertesa de la ubicació del jaciment no permet atribuir un estat de conservació.
    Lluís Pedraza i Jordana

A uns 70 m al nord de Ca n'Enric d'Òdena, en uns camps de conreu de cereals, l'estudiós de la comarca Salvador Gual va recollir una nansa de ceràmica feta a mà que es trobava enganxada en el marge obert per un torrent que passa pel nord de Ca n'Enric. Es tracta d'una nansa horitzontal tubular de cinta àmplia adossada a la panxa del vas. Pertany a la fàcies neolítica del grup de Montboló i se li pot atribuir una adscripció cronològica a la primera etapa del Neolític postcardial, entre uns 4000 i 3500 anys aC. El fet que el fragment es localitzés aïllat i a prop d'un torrent pot fer sospitar que hagi estat arrossegat des d'un altre punt respecte el lloc on va ser trobat.

El jaciment va ser descobert el juny del 1986. Tenint en compte, d'una banda, el fet que només s'ha recuperat un únic fragment molt rodat de ceràmica feta a mà, que es va dipositar al Museu Comarcal d'Igualada, i, de l'altra, que aquesta peça va aparèixer molt a prop del torrent de Ca l'Enric, no és arriscat plantejar-se la possibilitat que l'estació prehistòrica a la qual pertany se situï uns quants metres més amunt de Ca l'Enric i que la ceràmica en qüestió hagués estat arrossegada en un moment indeterminat per una forta avinguda d'aigua. En cap de les dues visites efectuades el 2012 a l'entorn d'aquest mas s'ha localitzat cap altra fragment ceràmic ni tampoc cap resta d'estructura constructiva.