Teuleria de l’hort de Traguetes
Rubió

Serra Morera. Nord de Rubió
    Emplaçament
    Passat el mas Pedrafita, el primer a l’esquerre, seguir el camí principal. Passada la bifurcació de Can Morera el primer a la dreta
    648

41.66787
    1.57229
    381146
    4613886
    08185 - 143
    XVIII- XIX
    La cambra de cocció està coberta de vegetació
    08184A010000040000ZE
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La teuleria de l’hort de Traguetes es troba situada en una esplanada a tocar del Torrent del Clot Llarg. Es tracta d’una construcció de planta quadrada, de 4 x 4 m. Es conserva la totalitat de la façana, orientada a llevant, formada per una volta de canó que dona accés a la zona de treball i a la boca de foc de la cambra de combustió i construïda amb pedra seca. La cambra de foc té una única boca d’accés d’arc de mig punt de pedra i està formada a partir de diversos arcs concèntrics construïts amb maons col·locats a mode de sardinell. La cambra de cocció, situada a la part superior no es visible a causa de l’abundant vegetació que la cobreix.

Situada a prop del camí que porta al mas Traguetes, de la qual forma part. Antigament alguns masos comptaven amb teuleria pròpia situada a poca distància per ampliar o arranjar les edificacions existents. Alhora aquestes també bastien altres masies de l’entorn. Aquest tipus d’activitat constituïa una font d’ingressos complementària pel mas.