Teuleria de la Riera de Rubió
Rubió

BV-1037 direcció nord al Pla de Rubió. Abans del Km 2 trencar a la dreta i seguir el sender del GR7

XVIII- XIX
    La cambra de cocció està coberta de vegetació
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La teuleria de la riera de Rubió es troba situada al camí que transcorre paral·lel a la riera de Rubió. Es tracta d’una construcció de planta quadrada, de 4 x 4 m. Es conserva la totalitat de la façana, orientada a ponent i construïda amb pedra seca. La façana està  formada per un arc de mig punt de pedres col·locades a mode de plec de llibre que dona accés a la zona de treball i a la boca de foc de la cambra de combustió. Actualment només és visible una boca d’accés a la cambra de foc, la qual està construïda amb un arc de mig punt de maons col·locats a sardinell. A causa de la seva posició respecte a la boca de la façana es possible que n’hi hagués dues. No obstant, a causa de l’enderroc no es possible contrarestar-ho. La cambra de cocció, situada a la part superior no és visible a causa de l’abundant vegetació que la cobreix.

Situada a peu de camí al costat de la riera de Rubió. La seva construcció s’hauria de relacionar amb l’abastiment de material constructiu a una o vàries masies situades al Pla de Rubió quan necessitaven aquest material per arranjar o ampliar el mas.