Surera del Geriàtric
Granollers

Centre Geriàtric i Hospital de Granollers. Carrer de Manuel Cornella; carrer Francesc Ribas

Espècimen botànic
    Arbre o arbreda d'interès
    SERVEI DE MEDI AMBIENT I ESPAIS VERDS (2004). Pla Especial de Protecció del Patrimoni Natural de Granollers. Catàleg dels Elements Botànics d’Interès Municipal (EBIM). Aprovat el 21/09/2004. Núm. Catàleg: EBIM-51
    EBIM-51
    Ajuntament de Granollers
    Jordi Piñero Subirana

Exemplar de surera (Quercus suber) que es troba emplaçada al jardí que hi ha entre el Geriàtric i l’antic edifici de l’Hospital General de Granollers.

Presenta dos trocs troncs potents, drets i simètrics, que originen un arbre de volum i forma gairebé perfectes. La capçada, molt ben estructurada, parteix d’unes primàries importants i va afinant branca a mida que creix en alçada i amplada. No té cap ferida d’esporga; tan sols algun petit secall propi del creixement. L’exemplar té una alçada aproximada de 12 m i una capçada de 12 m.

Aquesta surera forma part dels jardins del geriàtric i s’hi devia plantar quan es va construir l’equipament. Sembla com si hagués nascut aquí, sense haver estat trasplantat, una mostra evident dels anys que hi ha passat i del bon tracte rebut (fitxa EBIM-51).

GARCIA I PEY, Enric (1990). Recull onomàstic de Granollers. Motius, topònims, nomenclatura. Granollers: Ajuntament de Granollers, 263 pàg. (Estudis de Granollers i del Vallès Oriental, 3).