Societat Recreativa de Sant Marçal
Castellet i la Gornal

Carrer Montserrat,24. Nucli de Sant Marçal

Reformat a finals del segle XX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Edifici situat al carrer Montserrat, 24 del nucli de Sant Marçal. Es tracta d’un edifici de planta rectangular format a partir de dos volums. El cos principal té la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn i consta d’una sola planta. El frontis s’hi obre la porta d’accés d’arc pla amb el nom de la societat emmarcat per un arc de mig punt de maons, arc de l’antic portal d’accés. L’accés es troba franquejat per dues finestres d’arc rebaixat emmarcades per maons. Damunt el portal hi ha un òcul. A la façana de llevant s’hi adossa un cos de dimensions més reduïdes, de planta baixa i pis amb la coberta a una vessant. L’accés al segon pis és dur a terme des de la sala principal. A la banda de ponent del volum principal hi ha un pati tancat per una barana realitzada amb obra i amb reixa metàl·lica. El parament dels murs està arrebossat i pintat de tonalitat rosada.

L’edifici que acull la Societat Recreativa de Sant Marçal fou constituït inicialment com a Sindicato Agrícola de San Marsal el 24 de juny de 1914. L’any 1949 va canviar els estatus i es va transformar en La Societat Recreativa de Sant Marçal. La Societat fou creada per fomentar l’activitat lúdica i recreativa per tots els membres que la formaven.