Societat de Castellet
Castellet i la Gornal

Carrer Forn, 7. Nucli de Castellet

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La Societat de Castellet es troba situada al nucli de Castellet. Es tracta d’un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada al sud-est. Consta d’una sola planta. Al frontis s’hi obre la porta d’accés franquejada per dues finestres. Les tres obertures són d’arc rebaixat i emmarcades per maons. A la part superior també s’hi obre un òcul emmarcat per maons. L’interior és una gran sala amb un teatre al fons i una zona de bar. En destaca la coberta interior, amb bigues i encavallades de fusta.  Adossat a la façana sud hi ha una zona de porxo realitzada en posterioritat. El parament dels murs és de pedra rejuntada amb morter amb sòcol de pedra diferenciat.

L’edifici que acull la Societat Recreativa de Castellet que inicialment fou construïda l’any 1916 com espai per acollir el Sindicato Agrícola de Castellet. La Societat fou creada per fomentar l’activitat lúdica i recreativa per tots els membres que la formaven.