Resclosa i rec del molí del Llopart
Castellet i la Gornal

Riu Foix. Nord de les Masuques
    Emplaçament
    Des de les Masuques agafar la carretera BV-2117 cap el nord i girar el primer a la dreta. Continuar a peu fins al riu
    129

41.29766
    1.6445
    386513
    4572687
    08058 - 107
    08057A008090150000YB
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La resclosa i rec del molí de Cal Llopart es troben situat damunt el riu Foix al seu pas per les Masuques, després que s’uneixi el Torrent de la Bruixa amb el riu Foix. La resclosa, de 9 m de longitud, correspon a un petit mur de formigó, de forma piramidal, amb una rampa realitzada amb còdols de riu i morter situada a la cara de migjorn. A la banda de ponent hi ha el rec que canalitza l’aigua cap a la mina del molí del Llopard, avui dia soterrada.

L’any 1940 es van dur a terme obres d’arranjament amb la finalitat de recollir més aigua col·locant el mur actual de formigó o carener de la resclosa per guanyar en alçada.

ROVIRA, J. (2018): El riu Foix. El patrimoni natural i cultural del riu a l’entorn del Parc del Foix. Centre Documental del Parc Foix. Santa Margarida i els Monjos.