Rellotge de Sol de Cal Puig
Rubió

El Puig. Est de Rubió.
    Passat el nucli de Rubió el primer a la dreta

La meitat del rellotge ha desaparegut
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El rellotge de sol de forma quadrada  situat a la façana de migjorn. Es tracta d’una placa d’argamassa on hi ha gravat els rajos que surten de l’agulla o engomen que alhora serveixen de marcador de les hores. Els números estan disposat a l’entorn del rellotge. El rellotge es troba coronat per un triangle on a la part superior hi ha gravat l’any 1941 i les inicials, possiblement dels antics propietaris, de difícil lectura.

El Puig va quedar deshabitat quan els actuals propietaris, a la dècada de 1970 van construir-se una casa de nova planta al costat de l’antic mas.

Segons la documentació, al segle XVII, hi havia un mas a la zona del Puig que pagava per les despeses de la lluminària de l’església de Santa Maria.