Ràdio Granollers
Granollers

IPAC-CA
    Sense accés
    Ajuntament de Granollers, Plaça de la Porxada, 6, 08400-GRANOLLERS
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

En fer-se les obres d'ampliació de la planta baixa de Ràdio Granollers van aparèixer restes de diverses sepultures romanes en "tegula" que havien estat trinxades en època medieval. El material ceràmic localitzat es composava únicament de fragments de "tegula" i ossos humans que apareixien en un estrat cobert per un reompliment medieval. En alguna paret, els obrers localitzaren restes de la disposició triangular de les teules de les sepultures. No va aparèixer cap altre fragment de material romà. Aquestes sepultures estarien associades al conjunt d'enterraments localitzats als carrers de Catalunya, Travesseres i Torras i Bages, situats al nord i nord-oest del nucli romà de Granollers (INVENTARI, 1997). Al costat de la Biblioteca Tarafa i cases veïnes hi ha restes de construccions romanes (ESTRADA, 1993). Davant de l'Escorxador ha sortir una sepultura romana. Hi havia una gerreta i una moneda. Van trobar-se diverses sepultures clarament romanes d'inhumació en obrir una rasa de Telefònica. També van quedar al descobert algunes parets. També es va trobar una moneda d'Adrià. En fer obres a Radio Granollers a l'antic institut. Es va poder distingir sepultures romanes i materials del s. III o IV dC. Les tombes haurien estat destruïdes en construir-se l'hospital medieval (ESTRADA, 1993).

A.A.M.G. (s.d.) referencia restes en les següents localitzacions 109. Torras i Bages, c/, 15; 110. Torras i Bages, c/, 45-49; 111. Torras i Bages, c/, 51-61; 112. Torras i Bages, c/, 55, que tal vegada podrien correspondre a aquest mateix jaciment. Fotografia de Lluís Vila i Bonamusa. Proposta de protecció al nou PEPHA Zona Arqueològica.

Jaciment documentat per Jordi Pardo i Anna Pàmies l'any 1983 (INVENTARI, 1997).

ESTRADA I GARRIGA, Josep (1993) Granollers a l'antiguitat, Granollers, Tarafa, Editora de Publicacions, S.L.

PARDO RODRÍGUEZ, J. (1993): "El nucli romà de Granollers. Breu resum de l'estat de la qüestió" Empúries, Revista de Prehistòria, Arqueologia i Etnologia, núm. 48-50, Vol. II.