Querosa III
Rubió

Muntanya de l’obaga de l’Estrada. Nord de Rubió
    Emplaçament
    BV-1037 direcció Rubió. Abans d’arribar al nucli agafar el trencall de l’esquerra cap a La Sala. Passat Ca l’Isidre Cererols
    666

41.6612
    1.5895
    382567
    4613122
    08185 - 222
    XII - XVII
    Cobert de vegetació
    CCAA 4797
    08184A011000120000ZJ
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El jaciment de Querosa III es troba situat al nord-est de la masia de Querosa, en una rasa d’aigües pluvials. El jaciment està format per restes de murs i pedres procedents de l’enderroc dels propis murs. Durant la localització del jaciment es van identificar nombrosos fragments de ceràmica medieval de cocció reduïda, ceràmica vidrada en groc, en marró i en verd juntament amb dos fragments de ceràmica en blanc i blau que proporciona una cronologia d’entre el segle XII i XVII.

A partir de les característiques arquitectòniques i dels que s'observen, indica la presència d'un hàbitat possiblement amb una llarga fase d’ocupació. Probablement es tracta de l'antecedent de la masia de Querosa, situada a només 150 metres de distància del jaciment.

ENRICH HOJA, J. (2017): “La conca d'Òdena entre la baixa romanitat i l'inici de l'edat mitjana: Una aproximació als precedents de la vila medieval d'Igualada”.  Igualada

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Rubió. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.