Cal Lari
Rubió

Cal Lari. Nord del nucli de Rubió
    Emplaçament
    BV-1031 direcció els Prats de Rei. Passat Pedrafita el segon a l’esquerra. Passat Cal Muntaner Nou el primer a la dreta
    675

41.66604
    1.55031
    379313
    4613713
    08185 - 223
    1873
    Residencial - productiu
    001505800CG71D0001AG
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Lari és una edificació d’època contemporània situada al nord del nucli del castell de Rubió. Es tracta d’un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, situada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. La casa està formada a partir de dos volums. Al cos principal se li va annexionar un cos a la façana de ponent seguint les mateixes característiques constructives. El frontis presenta una composició bastant simètrica. A nivell de planta baixa s’obre el portal d’accés de llinda de pedra amb la data 1873 inscrita i flanquejada per dues finestres. A nivell del primer pis s’obren cinc finestres d’arc pla amb llinda de fusta. Al llevant de la casa hi ha varis cossos independents i de nova construcció utilitzats per acollir èquids.

Des de l’any 2016 Cal Lari és un espai que forma part de l’Associació de Defensa d’Èquids (ADE) per acollir els èquids abandonats o comissats per maltractament.