Plataners de l'antiga carretera de Sant Esteve a Santa Maria de Palautordera
Sant Esteve de Palautordera

Espècimen botànic
    Segle XIX
    El conjunt d'arbres es troba en bon estat de conservació
    Daniel Gutiérrez Espartero

Conjunt de plàtans (Platanus hispànica) que se situen actualment a banda i banda de l'Avinguda Lluis Companys de Sant Esteve de Palautordera.

Antigament aquests arbres formaven part de la carretera que connectava Sant Esteve amb Santa Maria de Palautordera. Els canvis urbanístics han significat que aquesta carretera s'hagi modificat a tots dos termes. Actualment en cap dels segments hi circulen vehicles.

Antigament els plàtans d’ombra es plantaven a les entrades dels pobles, a banda i banda de la carretera. Era la benvinguda en forma d’ombra a un nucli habitat. Aquest tram corresponia a la carretera que anava de Santa Maria de Palautordera a Sant Esteve de Palautordera.

El plàtan d’ombra o plataner (Platanus hispànica) és un arbre caducifoli, corpulent i de capçada ampla que pot arribar fins als 40 metres, i tenir una longevitat d’alguns segles.

PASCUAL I DOMÈNECH, Pere (2007): La Diputació i la construcció de la xarxa catalana de carreteres 1840-1868. Diputació de Barcelona. Barcelona.