Pedrera Muschelkalk
Pallejà

Camí del Forn o de les Pedreres, a prop d'1,2 km del seu inici, al barri de les Masies.
    Passat el camp de tir de Les Pedreres, a la zona de les Planes.

Ainhoa Pancorbo Picó

Es tracta d'una pedrera abandonada de la qual s'extreia roca calcària per triturar-la i fer-la servir com a material de construcció, la calç, per part de la fàbrica Molins. Actualment, encara s'hi pot trobar maquinària i construccions que posen de manifest el record d'aquella època, com el sistema de cable aeri de Ciments Molins. Des de la pedrera, el material era traslladat a dita fàbrica, situada ja al terme de Sant Vicenç dels Horts, per mitjà d'un cable aeri.

Ara és també l'hàbitat de diverses espècies d'animal, d'entre els quals destaca la Merla blava (Monticola solitarius), que es pot observar (amb relativa facilitat) durant tot l'any.

El seu origen va ser el subministrament de matèries primeres a la fàbrica propera de Cementos Molins. Al voltant de 1928, Ciments Molins va ampliar els seus terrenys de la fàbrica de Quatre Camins amb la incorporació de 70.000 m2 on havia funcionat anys enrere una fàbrica de totxos que havia fracassat.

Allà es va fer un edifici d’oficines, un magatzem de recanvis, una nau sense tancament per hidratar la calç produïda pels antics forns i un habitatge on hi havia de viure l’encarregat. També es va construir una gran nau de matèries primeres on s’instal·là un pont grua i quatre sitges sobre les quals es va col·loca l’estació receptora d’un telefèric, que comunicaria la fàbrica amb la pedrera de Pallejà.

- ESPÍNOLA CAZORLA, Roberto (2020). Itineraris del patrimoni geològic i miner del Baix Llobregat. Edicions del Llobregat, p. 115.