Mas Fumat
Castellet i la Gornal

El Prat. Est de les Masuques
    BV-2171 davant el km12

Restaurada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El mas Fumat és una edificació de planta rectangular formada a partir de diversos volums de diferent alçada amb la coberta a una vessant. El cos principal consta de planta baixa i pis i la resta d’una sola planta, alguns amb la coberta de terrassa. La façana principal, orientada a migjorn, s’hi obren tres obertures per planta d’arc pla a excepció del portal d’accés, d’arc de mig punt. A l’interior conserva l’antic cup de vi amb els cairons i una premsa. La resta de volums, tots ells adossats a la banda de ponent, corresponen als antics corrals o magatzems. A la part posterior hi ha un pati tancat per una porta de fusta, on antigament s’hi havia hagut els carros, amb la data de 1841 gravada.

Els actuals propietaris la van adquirir a la dècada de 1970

Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Ajuntament de Castellet i la Gornal. Desembre de 2004.