Lledoners del Parc de l'Església
Sant Esteve de Palautordera

Plaça de l'Església
    Emplaçament
    Al centre del nucli antic de Sant Esteve de Palautordera. Just davant de l'Església de Sant Esteve i Can Moix
    232

41.702861327183
    2.4368079990524
    453141
    4616939
    08207 - 84
    Espècimen botànic
    Segle XVII
    Daniel Gutiérrez Espartero

El conjunt de lledoners de la plaça de l'Església de Sant Esteve de Palautordera forma part d'un conjunt més ampli i comparteixen espai amb els Lledoners de Can Moix.

Es tracta d'un grup de dos arbres de gran alçada, una mica més de 5 metres i que cobreixen d'ombra la zona de la plaça.

Es tracta d'exemplars de Celtis Australis

L'edat d'aquest especimen podria situar-se a l'entorn dels 400 anys.

A Sant Esteve de Palautordera, trobem altres lledoners centenaris, ja que acostumava a haver-n'hi un davant de cada casa important. Per exemple, destaca el lledoner de Can Garballer.

Tots aquests lledoners que hem esmentat compleixen ara una funció ornamental, però aquests arbres sempre han estat molt lligats al món rural (se n'obtenien eines per al camp: forques, rampins, rascles, etc.).

VIVES DE QUADRAS, Josep Ma (2017): Arbres monumentals i singulars del Montseny.