Les Badies
Castellet i la Gornal

III aC - I aC
    Actualment està tapat
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Al mig del camí que va cap a Mas Pigot passant per les feixes de Les Badies s’hi va localitzar un forn de ceràmica romana de 3x2 m. La fogaina forma una volta amb parets irregulars i amb la graella suportada per una columna central. La boca de la fogaina es trobava intacta. La cambra de cocció havia desaparegut. A l’interior s’hi va recuperar algun fragment de ceràmica ibèrica i gran quantitat de tègules. La graella està formada per vuit filades de set forats. L’any 1999  dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es va localitzar l’indret on hi ha el forn tapat i diversos fragments de ceràmica ibèrica per l’entorn. L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va confirmar la presència de ceràmica ibèrica.

El desembre de 1976 membres del Grup de Col·laboradors de l’Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Diputació Provincial de Barcelona van reconèixer l’estructura determinant que es tractava d’un forn.

GUITART, J. (Inèdit): Estudi del paisatge antic a la Cossetània Oriental.

VIRELLA, X. (1979): Localització d’un forn de ceràmica a Castellet i la Gornal. Miscel·lània Penedesenca, Núm.1. Institut d’Estudis Penedesencs. Capellades.