La Feixa Rodona
Castellet i la Gornal

V aC – I aC
    Desconegut
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Jaciment situat en un petit turó a la zona de La Casota. En aquest indret es van localitzar fragments de ceràmica “cepillada”, fragments de ceràmica a mà amb cordons aplicats, fragments de ceràmica campaniana, fragments de ceràmica ibèrica pintada, fragments de grisa emporitana, abundant ceràmica comuna ibèrica, fragments de ceràmica romana i àmfora republicana, tègules i la pedra inferior d’un molí giratori.  També s’hi va recollir una destral de jadeïta polimentada. L’any 1999  dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es va realitzar una prospecció arqueològica que van permetre constatar abundants fragments de ceràmica ibèrica, comuna itàlica, àmfora itàlica, campaniana A i un fragment de vernís negre. L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va confirmar la presència d’abundants fragments de ceràmica d’època ibèrica. Durant la realització del mapa també s’ha confirmat la presència d’abundants fragments ceràmics.

Jaciment localitzat per Bellmunt i publicat l’any 1983 per Xavier Virella.

GUITART, J. (Inèdit): Estudi del paisatge antic a la Cossetània Oriental.