Jaciment prop de Cal Benet
Rubió

Solella de Can Benet. Sud-est del nucli del Castell de Rubió
    Emplaçament
    BV-1037 direcció al nucli del Pla de Rubió. Passat el km2 el primer a la dreta. Seguir el camí fins a Casulleres i agafar el camí de l’esquerra
    591

41.63277
    1.59078
    382622
    4609963
    08185 - 311
    segles I- XII
    Dolent
    Cobert de vegetació i no es coneix l'estat atès que no s'ha dut a terme cap intervenció arqueològica
    CCAA 7680
    08184A005000030000ZP
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El jaciment es troba situat damunt d’un turó aproximadament a 100 metres al nord-oest del pou de Cal Benet, a uns 300 metres abans d’arribar a Can Benet. Es tracta d’un conjunt d’estructures enmig de la zona boscosa construïts amb pedra i fang amb pedres molt escairades i sense retocar i falcades amb pedra més petita. Hi ha un camí d'accés amb murs a cada costat. També s’identifica una estructura semicircular construïda amb la mateixa tècnica. En el moment de la descoberta s’hi va recollir material ceràmic en superfície compost per fragments de ceràmica gris alt-medieval, pasta sandwich i algun fragment de "dolium". Actualment les estructures estan cobertes per vegetació. Aquest conjunt de troballes ens testimonien la presència d’un hàbitat alt-medieval i la probable existència d’una ocupació d’època ibèrica.

Fitxa 017.BARP de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Jaciment descobert pels membres del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI) l’any 1979.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Rubió. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.