Hostal Nou
Rubió

Bosc de Pedrafita. Sud de Maçana
    Emplaçament
    BV-1031 direcció Els Prats de Rei. Passat el sepulcre de les Maioles el primer a la dreta. A l’altra banda de Pedrafita
    776

41.66936
    1.59104
    382710
    4614026
    08185 - 270
    I-III dC
    Es desconeix. No s'ha dut a terme cap intervenció arqueològica
    CCAA 4800
    08184A012000280000ZA
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El jaciment es troba situat a tocar de la carretera BV-1031, al peu d’un petit turó a tocar d’una antiga carrerada. Durant la seva descoberta es va recollir un conjunt molt heterogeni de materials ceràmics en superfície entre els quals hi havia una pedra de molí; fragments de ceràmica de cuina africana i del tipus Lamboglia 10A; un fragment de fons estriat; diversos fragments de sigil·lada hispànica; fragments de ceràmica de roig pompeià; fragments d’àmfora Dressel 7; ceràmica comuna romana i un as de l’emperador Adrià (119 dC). No es van identificar estructures muraries.  Actualment en superfície s’hi van identificar algun fragments de teula i àmfora.

El jaciment de l’Hostal Nou fou descobert l’any 1989 per membres de la Secció d’Arqueologia del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI)

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Rubió. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.