Forns de calç de Valldejuli
Palafolls

Vall de Sant Genís, Veïnat de Sant Genís.
    Emplaçament
    Accés per un camí que surt de la carretera que uneix Sant Genís de Palafolls amb la que va a Girona. En direcció cap a Sant Genís de Palafolls, just abans d'arribar al restaurant Masia de Can Gibert, es troba el camí que arriba fins a Can Valldejuli.

41.655683567775
    2.7277690504122
    477333
    4611584
    08155 - 220
    Molt destruït.
    Ref. Cad.: 08154A011000330000YF
    Àlvar Sáez Puig

Es pot veure una resta molt escapçada d'un dels dos antics forns de calç de Valldejuli. Un té la boca inferior escapçada des que es va eixamplar el camí. Durant molts anys va servir d’abocador.

L'altre, emboscat, té una part de la xemeneia enfonsada. Aquest darrer no s'ha pogut localitzar.

Segons Salicrú (2015) es poden veure dos forns de calç a la finca de Can Valldejuli. Can Valldejuli és una casa documentada ja al segle XIII, tot i que durant molts segles va ser coneguda com a Can Valldejuli d’Avall, per diferenciar-lo d’un altre Can Valldejuli anomenat de Munt, molt a prop l’un de l’altre.

S’hi va construir una torre de defensa al segle XVI i passa a anomenar-se Can Valldejuli de la Torra.