Font termenal
Sant Quirze de Besora

Camí de Garganter a Boscatell .PR C-45
    Emplaçament
    A sota del Puig de Juí i al costat del camí que baixa del coll de Gargantes i es dirigeix a Boscatell delimitant amb el TM. de Sant Pere de Torelló i Santa Maria de Besora.
    949

42.100228491057
    2.2739968881001
    439969
    4661160
    08237 - 180
    Regular
    Font o surgència natural que surt d'unes roques a sota de la vegetació i les fulles i discòrre l'aigua sense cap mesura de canalització. Embrossada
    Xarxa natura 2000
    Natura 2000
    Àrea especial de protecció
    PEIN Serra de Milany- Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt creat pel Decret 328/2002. Declarat com a ZEPA l'any 2005 i com a Lic el 1997. A través de l'acord de govern 112/2006 de 5 de setembre va ser incorporat a la Xarxa natura 2000. DOGC.4535 de 6/10/2006.
    08237A001000160000BJ
    Pere Cascante i Torrella

Font o surgència natural que surt al costat del camí PR-C-45 que es dirigeix a Boscatell i Vidrà passant pel collet de les Gargantes a sota mateix del puig de Juí i delimitant amb el TM de Santa Maria de Besora i també Sant Pere de Torelló a banda de Sant Quirze. La font es situa en una obaga i surt entre la vegetació en forma de deu que s'escola formant un rierol. No està canalitzada.

Font de difícil cerca i que es troba amagada entre els arbres i la vegetació que l'envolta.

Informació inèdita facilitada per Josep Masnou