Font del Roure
Sant Quirze de Besora

A la zona del Solà
    Emplaçament
    Pista del Boscatell dins de l'àrea d'acampada el Solà a la zona del Roure i al costat d'un revolt de la mateixa pista al vessant sud i davant de Can Carlos.
    700

42.100077241215
    2.252082269838
    438156
    4661159
    08237 - 179
    Bo
    Font encara en ús i utilitzada per subministrar aigua als terrenys d'acampada del Roure dins de l'àrea d'acampada el Solà.
    Xarxa natura 2000
    Natura 2000
    Àrea especial de protecció
    PEIN de Serres de Milany-santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt declarat pel Decret 328/1992. Va ser declarat com a ZEPA el 2005 i com a Lic el 1997. Mitjançant l'acord de govern 112/2006 de 5 de setembre va ser incorporat a la Xarxa Natura 2000 de Catalunya. DOGC. 4735 de 6/10/2006.
    08237A001000120000BR
    Pere Cascante i Torrella

Font situada en un revolt de la carretera del Solà al Bascatell dins dels terrenys d'acampada el Solà. Aquesta font encara està en ús. Consta d'una font captiva de dos brocs, un que no raja que omple un abeurador per al bestiar i es troba canalitzada per subministrar aigua als terrenys d'acampada del Solà..

Font captiva encara en ús i que s'utilitza per subministrar aigua als terrenys d'acampada del Solà.

L'origen de la font seria per nodrir d'aigua a les cases i masies que hi hauria hagut a la zona del Solà, principalment la masia de la Cúbia, Can Carlos... el seu origen es remuntaria a l'edat mitjana però no n'hem trobat cap mena de referència escrita. La informació consultada ha estat facilitada per Josep Masnou.

AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DE BESORA. Un passeig per les fonts urbanes de Sant Quirze de Besora

ESPADALER PARCERISSAR, RAMON; 1993. El castell de Montesquiu a la darreria de l'edat Mitjana. Diputació de Barcelona. Col·lecció història local núm.1

Informació inèdita facilitada per Josep Masnou