Font Sant Antoni
Caldes d'Estrac

Plaça de Sant Antoni, s/n (08393 Caldes d'Estrac)
    Emplaçament
    Pujant per La Riera, trencant a mà esquerra pels carrers Església i Major fins trobar Pl. St. Antoni

41.57115
    2.52561
    460449
    4602272
    08032 - 107
    Ajuntament de Caldes d'Estrac. Plaça de la Vila, s/n (08393 Caldes d'Estrac)
    Octavi Malloquí Vicens

Font d'aigua potable, no termal. La font està incorporada a la façana del número 20 de la plaça de Sant Antoni. Està formada per tres parts: la superior, rectangular, amb un marc que sobresurt, i amb una aixeta de metall, centrada; la pica que també està sobresortint i és de forma allargada; i, per últim, els baixos o base, que són de cos més estret i sense sobresortir, a diferència de les altres dues parts més vistoses. La font destaca per la vistositat de les rajoles que la composen. Són rajoles quadrades, pintades amb un rectangle mig a mig de color verd i de color crema. Formen sanefes en forma de falca verda i crema en el marc, de forma romboide a la pica i la resta de color verd.

A diferència d'altres fonts de la vila, la de Sant Antoni no disposa d'un espai reservat per a ella, sinó que està a peu de carrer, en una vorera estreta, fent que gairebé sempre al llarg del dia estigui tapada en part o del tot per algun cotxe que hi aparca al costat.

A la plaça de Sant Antoni, a pocs metres d'aquesta font, hi havia l'antic Ajuntament de Caldes d'Estrac.

AA.DD. (1995). Fotografies Antigues de Caldes 1870-1962. Arrels Cultura. Caldes d'Estrac.