El Serill
Rubió

Camps de Cal Serill. Nord del nucli de Rubió.
    Emplaçament
    BV-1031 direcció Els Prats de Rei agafar el trencall de Cal Barrusca. Passat Cal Maginet el primer a la dreta.
    631

41.67675
    1.54352
    378768
    4614912
    08185 - 266
    Parts enderrocades i cobert de vegetació
    08184A018000160000ZB
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El Serill és una casa situada als Camps de Cal Serill, al sud-oest de Cal Maginet. Correspon a una edificació de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Al frontis s’hi obre el portal d’accés d’arc pla i dues finestres amb llinda de pedra i ampit a l’alçada del primer pis. A la façana posterior s’hi adossa el cup de vi, de planta circular i el qual conserva els cairons de revestiment. A la façana de ponent s'hi adossà un cos de planta quadrangular amb una finestra a nivell de pis amb llinda de pedra que posteriorment queda a l'interior amb la construcció d'un segon cos annex.