El Rovellar
Castellet i la Gornal

Plana de Cal Cassanyes. Sud de Sant Marçal
    Des de Sant Marçal agafar el camí dels Pous i passat els Pous el primer a l’esquerra

Reformada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Rovellar és troba situat en una petita zona boscosa entre els camps de Cal Cassanyes. Es tracta d’un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a llevant. Consta de planta baixa i pis. El frontis presenta una composició simètrica a partir de tres eixos d’obertures. A la planta baixa s’hi obre el portal d’accés d’arc rebaixat amb pedres imitant un portal adovellat i cinc finestres d’arc pla emmarcades amb una arrebossat de tonalitat beig. A la façana posterior i de migjorn s’hi obren diverses finestres i dues portes més d’accés de la mateixa tipologia que les obertures de la façana principal. Els murs estan arrebossats i pintats de tonalitat ocre amb un sòcol pintat en beig igual que el marc de les obertures. Pel cantó de tramuntana s’hi adossa un volum de planta rectangular amb la coberta a una vessant de planta baixa. Es tracta d’un espai porxat mitjançant obertures d’arc rebaixa. Segons imatges aquest cos fou construït l’any 2010.

Al Pla Especial del Catàleg de les Masies i Cases rurals del municipi apareix amb el nom del Regollà