El Pi del Borrega
Castellet i la Gornal

III aC – I aC
    No s’ha dut a terme cap intervenció arqueològica
    Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

A la dreta del camí dels pous, en antics camps de vinya prop de Can Colomer s’hi localitza el jaciment El Pi del Borrega. En superfície s’hi van identificar diversos fragments ceràmics d’època ibèrica i romana però cap estructura muraria. L’any 1999  dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es van realitzar un seguit de prospeccions arqueològiques que van permetre identificar una àrea amb una gran acumulació de fragments ceràmics d’època ibèrica. L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va confirmar la presència de fragments ceràmica ibèrica i algun fragment de tègula. Actualment, encara hi ha material ceràmic en superfície d’època ibèrica i també la presència d’algun fragment de ceràmica comuna romana.

El jaciment és citat per primera vegada l’any 1983 per Xavier Virella.

GUITART, J. (Inèdit): Estudi del paisatge antic a la Cossetània Oriental.