Creu de Montanyans
Castellet i la Gornal

Coster de Montanyans. Nord oest de Les Masuques
    Emplaçament
    Les Masuques agafar la BV-2117 direcció Sant Marçal. Passades les vies de tren el primer a l’esquerra i el següent a la dreta.
    197

41.30296
    1.61935
    384417
    4573309
    08058 - 33
    1962
    Religiós/Cultural
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Creu situada davant l’ermita de la Mare de Déu de Montanyans. Creu llatina amb decoració esculpida amb la imatge de Jesucrist crucificat a la part central. La creu se sosté damunt un capitell amb l’escut de la família Montanyans. El fust està format a partir de tres element constructius diferenciats que se sostenen damunt una base quadrada construïda amb pedres i argamassa.

Creu construïda per Dr. Vicente Casanova a partir de l’aprofitament de diferents pedres localitzades a l’entorn de l’ermita. Fou per commemorà el Concili del Vaticà II i la Traslación de Santa Maria. Fou beneïda el mateix any pel Sr. Deán