Coster Mata-Rucs
Castellet i la Gornal

X-XV
    Desaparegut
    Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

El jaciment es troba situat en el talús de la carretera BV-2116, en el punt quilomètric 4. Es tracta de dues sitges excavades al sediment geològic. La sitja 1, situada a 9,30 m a l’est del Km4, correspon a una fossa de fons convex i amb les parets lleugerament convergents i seccionada per la carretera. A l’interior s’hi va recuperar un fragment de molí i 22 fragments de ceràmica de cocció reduïda d’època medieval. La sitja 2, situada a 6 m a l’est de la sitja 1,  va desaparèixer arran de l’erosió de l’aigua, tot i que l’any 1987 s’havia realitzat una descripció i un recull fotogràfic. Actualment són poc visibles les restes de les estructures, atès que han estat malmeses per la pròpia erosió del terreny. No són visibles fragments ceràmics en superfície.

El jaciment fou descobert l’any 1987. L’any 1992 l’arqueòleg territorial visità l’indret i observà que una de les sitges havia desaparegut per la pròpia erosió del terreny. L’any 1993 es dugué a terme una intervenció arqueologia de la sitja que encara es conservava.