Conjunt de Torrelletes
Castellet i la Gornal

Immoble / 2752-I / Aprovació definitiva comissió urbanisme / 15/12/2004
    Residencial - cultural - productiu
    Diverses propietats
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

El nucli de Torrelletes es troba situat a la dreta del riu Foix, entre Castellet i les Masuques. El nucli s’organitza al llarg d’un carrer amb diverses edificacions unifamiliars de planta baixa i pis. En destaca la masia de Can Rossell o la masia de Ca l’Altet. L’any 1908 s’hi va construir l’edifici que acull la Societat Recreativa de Torrelletes.

A l’extrem nord del carrer de Santa Magdalena s’hi ubicava l’església dedicada a Santa Magdalena, cremada durant la guerra civil espanyola i posteriorment enderrocada.

Aquest nucli era d’origen agrícola i conegut amb el nom de Torrelles de Castellet, atès que en un document de l’any 1677 s’especifica a Joan Altet, pagès i descendent de Tomàs Altet de Torrelles, de la parròquia de Castellet.