Cal Masover
Castellet i la Gornal

Carrer nou, 13. Nucli de Torrelletes

Zones enderrocades
    Ajuntament de Castellet i la Gornal
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Masover és una construcció d’època contemporània formada a partir de tres volums amb una pati tancat per una baluard amb tres portes d’accés, al mur nord, oest i est. El cos principal és una edificació de planta quadrada amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a ponent. Consta de planta baixa, pis i golfes. Al frontis s’hi obre un portal adovellat d’arc de mig punt i diverses finestres amb biga de fusta. Pel costat nord s’adossa un segon cos de planta trapezoidal amb coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a tramuntana. Consta de tres plantes i golfes. Al frontis s’hi obre un portal d’accés amb brancals de pedra ben treballada d’arc rebaixat de maons. Ambdós cossos es comuniquen interiorment. De la planta baixa en destaca la zona de la cuina, amb part de l’antiga cuina econòmica amb la llar de foc i el forn de pa, la zona del celler, amb les bigues per suportar les botes, i els tres cups de vi. A la part posterior del patí hi ha el tercer cos, de planta rectangular amb coberta a una vessant que correspondria a la zona de magatzems.

Edificació que fou habitada fins la dècada de 1960.

Informació proporcionada per Antoni Mayola i Joan Rovira