Cau de la Sepultura
Rubió

BV-1031 al Km 8 agafar el camí de l’esquerra i agafar el camí de la dreta abans de l’últim molí

VIII-X
    Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El cau del sepulcre correspon a una tomba isolada excavada en un gran bloc de roca natural de planta rectangular amb els extrems arrodonits, del tipus banyera, amb una orientació est-oest. Presenta una longitud de 1.83 m per una amplada entre 48 i 30 cm segons si correspon a la capçalera o les extremitats inferiors i una profunditat de 25 cm.

La fitxa s'ha omplert amb dades de la fitxa 011.BAP de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

La sepultura fou descoberta el juliol de 1980 pels membres de la secció d’arqueologia del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

A partir de la seva tipologia i morfologia correspondria a una tomba situada cronològicament en el context alt-medieval, anterior a l’ocupació comtal del territori i la consegüent estructuració del territori en parròquies que comportava la vinculació dels enterrament a l’espai més immediat de l’església.