Casetes noves de Comalats
Rubió

Clot de la Font del Boix. Nord-oest de Rubió
    C-1412a direcció Calaf agafar el quart trencall de la dreta

Enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Les cases noves de Comalats és una edificació planta rectangular construïda amb pedra i rejuntada amb argamassa amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. L’edifici està compartimentat en tres vivendes de planta baixa i pis. Possiblement totes elles tinguessin la mateixa composició, tant interior com de frontis. Només es conserva amb peus un fornits que presenta una composició molt simètrica. A nivell de planta baixa s’obre la porta d’accés d’arc de mig punt i una finestra a cada banda i, a nivell del primer pis s’hi obren tres finestres. Adossat a cada extrem de l’edifici hi ha un annex, de planta quadrada i d’una sola planta que correspondria a la zona dels corals. Adossat a la façana de tramuntana hi ha el cup de vi,de planta quadrada amb els cairons interiors de revestiment.