Casa Soteras Colomé
Capellades

Carrer Sant Joan, 8
    Prolongació del carrer d'Oló; des del passeig Miquel i Mas orientat a ponent del casc antic

Juan Garcia Targa

Casa entre mitgeres amb pati posterior, de planta baixa i dues plantes pis, amb coberta plana, limitada amb una barana de ferro de brèndoles verticals, recolzada en una cornisa, canal i baixant vist fins el primer forjat.

Façana composada segons quatre eixos, amb obertures de proporció vertical. Els balcons són protegits amb baranes de ferro de brèndoles verticals amb dibuixos geomètrics a dalt i a baix. El parament de façana és estucat de color salmó, recolzat en sòcol de pedra aplacada. Una obertura de planta baixa s'ha modificat per adaptar-la a nou ús. El portal d'entrada és d'arc rebaixat i tancat amb una porta vidriera nova, de fusta emplafonada i d'una fulla batent, amb picaporta i tirador.

Edifici representatiu de l'arquitectura popular del segle XIX, integrat en l'arquitectura de l'entorn

Aquest sector del carrer Sant Joan, llavors d'Oló és posterior a 1851 segons es desprèn del plànol datat en aquell any i realitzat per l'agrimensor Rómulo Zaragoza amb motiu de la contribució territorial i es troba vinculat a una família de cognom Soteras, família vinculada a la tragineria. Durant la dècada de 1870 i inicis de la de 1880 va realitzar una certa acumulació patrimonial, entre aquest, la casa analitzada. Amb posterioritat, la propietat va recaure a la seva filla Anna Soteras Raventós, que hi resideix amb al seu home Antoni Olivella Tarrida.

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA