Casa Leonardo Ros

Pg. Marítim, 47

Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    Bo
    El Pla Especial considera que cal mantenir els elements essencials de les façanes; s'admeten noves obertures i es recomana eliminar el cos sortint de la coberta
    Legal i física
    Pla Especial, 374. 2006
    IPA-11959
    Ref. cad.: 62205CF9695S
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'una senzilla casa unifamiliar estructurada en alçat en planta baixa i un pis, amb coberta de teules formant vessants compostes. No disposa d'elements definitoris d'estil; malgrat tot, es podria incloure dins del moviment noucentista i post modernista. A partir d'un volum rectangular de planta baixa i pis, s'hi afegeix un volum de només planta baixa a la façana principal, que està afrontada al Passeig Marítim, amb una part estructurada en una tribuna de planta poligonal (a la part més oriental de la façana) i un porxo suportat per un pilar situat a l'angle occidental. Tant la tribuna com el porxo disposen d'una barana contínua de balustres clàssics inserits entre matxons d'obra de reforç. Les obertures són senzilles, amb llindes rectes i sense que s'observi cap motiu decoratiu en els emmarcaments. Els ràfecs de les cobertes disposen d'una volada considerable, decorat amb mènsules que simulen els caps de bigues de l'estructura sustentant de les teulades. El revestiment del conjunt és senzill, fet a base d'un arrebossat simple pintat de color blanc, destacant els elements corresponents a la barana de balustres i ràfecs de la teulada, tots dos elements pintats de color crema.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus B. El projecte arquitectònic original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)