Casa carrer Roser 10
Sant Martí Sesgueioles

Carrer del Roser 10

Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Edifici cantoner amb cos principal de planta rectangular i annexes interiors. Té accés per dos carrers, l’Av. Catalunya i el carrer Roser. Està distribuïda en planta baixa i dos pisos. La construcció principal presenta la coberta de teula àrab de tres vessants, essent el carener principal paral·lel a la façana del carrer Roser. La façana orientada a aquest carrer s’adapta al desnivell topogràfic, un sòcol d’obra recorre les dues façanes principals a la part baixa. La composició de la façana és asimètrica, la porta principal és a la cantonada de l’edifici (on només hi ha una petita finestra més a la planta baixa). A cada pis s’obren tres obertures, el primer presenta un balcó amb llosana de formigó motllurada i barana i dues finestres a banda i banda. Totes les obertures tenen motllures a la part superior amb geometries diferents, que fan la funció de guardapols. El segon pis disposa de finestral amb barana i dues finestrals laterals igualment a les bandes. La façana orientada a l’avinguda, destaca per l’existència d’una tribuna sustentada per llosana d’obra, feta de fusta i vidre i coberta amb teulada àrab. A la planta baixa dues portes d’entrada s’obren a les cantonades, amb arc de mig punt i motllures arrodonides. Una d’elles és cegada a l’actualitat, igual que les tres finestres del segon pis, decorades amb guardapols motllurats amb formes geomètriques. La cornisa es conforma amb una cornisa dentellada de maó.