Casa Alta
Castellet i la Gornal

Plana de la Casa Alta. Est de Torrelletes
    Passat el km 10 agafar el primer a l’esquerra, camí de Mas Carlús

Enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La Casa Alta es roba situada en una zona elevada de la serra del Miquelet. Es tracta d’una construcció de grans dimensions formada per el cos principal i diversos annexes. El cos principal és una construcció de planta rectangular  amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal orientada a migjorn, tot i que actualment està desapareguda. Consta de planta baixa i pis. Segons una imatge antiga s’hi accedia per un portal d’arc de mig punt adovellat. Per la banda de llevant hi ha dos cossos annexes amb cobertes a diferent alçada. A l’interior d’aquestes en destaca la zona de l’estable, amb bigues de fusta,  un arc a la planta baixa lleugerament apuntat i un cup de vi de planta circular de grans dimensions amb un espai de celler. Davant la façana principal, hi ha un segon volum de planta rectangular amb la coberta a una vessant i de grans dimensions. Aquest espai està compartimentat en dos àmbits mitjançant una paret realitzada a partir d’una successió d’arc de mig punt, alguns d’ells tapiats. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa i encara conserva algunes parets amb restes d’arrebossat.

Imatges: Arxiu Nacional de Catalunya.

La casa fou abandonada a la dècada de 1960 i a la façana principal hi havia hagut un rellotge de sol amb la inscripció “Pau Batlle – 1749”

Informació proporcionada per Antoni Mayola i Joan Rovira.