Can Pere Llobet
Fogars de la Selva

Polígon 9 Parcel·la 34
    Veïnat de Can Roca

Inexistent
    Nivell B de protecció segons la normativa del Catàleg de Masies i cases rurals en sòl no urbanitzable.
    002406100DG72A0001KJ
    Jordi Montlló Bolart

Can Pere Llobet és una casa de pagès situada al límit septentrional de la urbanització del Parc dels Prínceps, entre Can Tomaset i Ca l’Aiguader; a tocar amb el camí de Fogars i al sud de Can Roca.

És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teula àrab a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada al sud-oest. No hi ha cap element destacable a nivell arquitectònic pel que fa a les obertures, que són de factura moderna. El parament és arrebossat i pintat de blanc. A la part dreta de la façana s'hi adossa un cos amb coberta de fibrociment i aquest té un petit apèndix en angle, en relació a la façana principal, amb coberta de teula àrab a un únic aiguavés. Per la part posterior adossada, també s'hi observa una construcció més moderna.

Pere Llobet i Ramillans neix l’any 1819 a Can Llobet de Baix i és fill de Francesc Llobet i Mariana Ramillanses. Quan es casa amb Joaquima Romaguera, de Tordera, hereta el mas.

En el cadastre de 1862 té declarades vuit quarteres de terres: tres de secà, una quartera i nou quartans de bosc de gavella i sis quarteres de terres ermes. Mor l’any 1887 als seixanta-vuit anys d’edat. La Joaquima, el 1874, amb cinquanta-tres, deixant els fills Francesc, nascut el 1847; Joan, nascut el 1852 i Josepa, el 1860.

En el padró de 1889 hi consta en Francesc Llobet i Romaguera, casat l’any 1875, amb Joaquima Nonell i Foscas; amb els seus fills Pere, nascut el 1876; Maria, nascuda el 1882 i Carme, el 1884.

En el cens de 1904 hi continuen constant Francesc Llobet i Romaguera i Joaquima Nonell i Foscas. També hi figura el fill Pere Llobet, casat l’any 1902 amb Maria Serras; i el net Francesc Llobet Serras.

En el cens de l’any 1912 hi consten els mateixos habitants, però aquell mateix any mor Pere Llobet, als trenta-cinc anys d’edat, deixant tres fills: Francesc, Joaquima (nascuda l’any 1906) i Oleguer. En Pere era regidor de l’Ajuntament. L’any 1918 moren els avis Joaquima Nonell, de seixanta-tres anys, i Francesc Llobet, de setanta-dos.

L’any 1928 hi viuen Maria Serras, vídua de Pere Llobet, amb Francesc Llobet i Serras, la seva esposa Carolina Clos i Fulgarolas, casats l’any 1927.

Entre 1940 i 1945 es troben inscrits l’àvia Maria Serras i Pons; els joves Francesc Llobet i Serras, la seva esposa Carolina Clos i Fulgarolas, i la nena Àngela Clos i Pol.

De 1956 a 1960 hi viuen Maria Serras i Pons, besàvia; Francesc Llobet i Serras i Carolina Clos Fulgarolas, avis, Ferran Tornés i Regàs i Àngela Clos i Pol, joves; i Carme Llobet Nonell, tia.

Maria Serras i Pons mor l’any 1965, als vuitanta-un anys. La tia Carme mor soltera l’any 1979, als noranta-quatre anys, després d’haver viscut durant molts anys a l’Argentina. Era coneguda popularment com l’americana.