Can Nadal
Sant Esteve de Palautordera

Segle XX
    Catàleg de masies i cases rurals. C-070. Inclusió el novembre de 2019
    Residencial - productiu
    Daniel Gutiérrez Espartero

Masia de tres plantes i forma rectangular amb cossos afegits. Coberta a dues aigües de teula àrab amb ràfec de morter. Façanes amb acabat arrebossat i pintat de blanc, amb sòcol pintat de color ocre. Composició simètrica de la façana de migdia, amb tres obertures amb arc de mig punt i dos bancs, fets amb peces de trencadís de color blau i blanc, adossats als laterals de la porta d'entrada.

Entre les edificacions annexes hi trobem porxos i volums destinats a l'ús ramader i agrícola. Alguns d'ells presenten les mateixes característiques arquitectòniques de la masia, amb cobertes de teula àrab i fusteries de fusta. La resta són simples coberts d'uralita amb estructura metàl·lica.

Can Nadal apareix per primera vegada al cadastre l'any 1956.

En el vol fotogramètric americà de l'any 1956 i que es pot observar al web de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, s'observa la presència d'una edificació idèntica a l'actual.

- Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Orotofotomapa de l'any 1956. http://www.icc.cat/vissir3/