Can Moix - Can Bou
Sant Esteve de Palautordera

Plaça de l'Església, 11.
    Emplaçament
    Al costat l'Església de Sant Esteve, es troba la plaça de l'Església, amb connexions als carrers d'Àngel Guimerà i Major.
    231

41.702950240232
    2.436924506967
    453151
    4616949
    08207 - 4
    Segles XVI-XIX
    La percepció de l'estructura arquitectònica és correcta.
    IPAC 29347
    Ref. Cad: 3272102DG5137S0001WT
    Daniel Gutiérrez Espartero

Edifici de planta rectangular amb una façana arrenglerada al carrer, al costat de l'església. Consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és a dues vessants i està limitada per un gran ràfec. La façana és de composició bastant simètrica, encara que està desequilibrada en un costat del segon pis a causa dels buits d'una galeria d'arcs rebaixats.

La forma externa de l'edifici no és l'original i sembla que durant el segle XIX va patir importants transformacions. Destaca el pou de glaç que es conserva a l'interior, en forma de tina i fet d'obra.

Aquesta casa era coneguda antigament com Can Bou o Mas Bou. Actualment el seu nom és Can Moix.
    No es tenen dades concretes de la seva antiguitat. Tot i així la referència més antiga on apareix documentada és del 1515.

IGLESIES I FORT, Josep; FELIU I MONTFORT, Gaspar (1998):  El Fogatge de 1515». Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, Vol. 9, p. 23-85. / https://raco.cat/index.php/ButlletiSCEH/article/view/149187.