Can Donadeu
Sant Esteve de Palautordera

Camí de Can Cornei, 2
    Emplaçament
    A la sortida del terme de Sant Esteve de Palautordera en direcció Montseny per la carretera BV-5301, apareix un camí a la dreta que dirigeix a Can Cornell i posteriorment arriba a Can Donadeu
    303,5

41.728647203842
    2.4196974181879
    451737
    4619812
    08207 - 14
    Segles XVII - XVIII / XX-XXI
    Bo
    L'edifici es troba en bon estat de conservació després de la restauració integral que s'ha realitzat recentment.
    Pla Especial de Masies i Cases Rurals. C-027
    IPAC 29358
    08206A002000410000QG
    Daniel Gutiérrez Espartero

Edifici aïllat al mig d'un camp. Planta rectangular, format per planta baixa, pis i golfes. La coberta és a doble vessant amb ràfec de teula girada. Murs de pedra comuna enlluïts amb cadena cantonera. Les obertures presenten emmarcament de carreus i la portalada és formada per un arc rebaixat de dovelles i brancals de carreus treballats.

La façana principal presenta certa simetria en el conjunt d'obertures existents.

Actualment, i després de la restauració realitzada, alguns elements existents fa uns anys han desaparegut. Cal fer menció especial a unes columnes situades davant de la façana principal devien estar cobertes per una teulada lleugera.

L'any 1360 Can Cornei era un dels 44 focs de la parròquia de Sant Esteve que formaven part de la Baronia de Montclús- Montseny. Es constata la presència d'un edifici en aquest emplaçament al 'Plano Geométrico del término jurisdiccional de San Esteban de Palau Tordera' de l'any 1856.

- ORTÍ GOST, Pere (1999): Una primera aproximació als fogatges catalans de la dècada de 1360. CSIC. Barcelona

- MORENO RAMÍREZ, Pedro (1856): Plano geometrico del termino jurisdiccional de S. Esteban de Palautordera. Institut Cartogràfic de Catalunya. https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/catalunya/id/1780