Can Bonis
Caldes d'Estrac

Carrer Major, 44 (08393 Caldes d'Estrac)
    Des de l'estació de tren, pujant per La Riera, trencant a mà esquerra a través del carrer Església

Eclecticisme
    Octavi Mallorquí Vicens

Edifici de planta baixa i dos pisos, emblanquinat. La superfície del solar és de 102 metres quadrats, mentre que la superfície construïda és de 306 metres quadrats. La façana principal està orientada en sentit sud, cara a la mar. La planta baixa té sòcol de pedra adoquinat. La porta que no està centrada, sinó en un lateral, és de fusta, enclavada, de doble fulla, col·locada en un arc de mig punt. Els picaportes són de ferro amb anella pesada. De la planta baixa en destacarem un balcó-mirador, amb una barana de teula amb formes geomètriques. La persiana de la finestra és de fusta, de color verd, de doble fulla. El marc és d'arc trebolat. Entre la porta i la finestra hi ha un conjunt ceràmic policromat on podem veure la imatge de la Mare de Déu del Remei, patrona de Caldes. A més, hi ha un fanal de mig cos incorporat a la façana. A la primera planta hi ha una finestra de sis fulles amb marcs de color verd, que sobresurt de la façana, amb repeu de teula i barana de ferro forjat d'inspiració vegetal. A la segona planta, continuant la línia de la finestra inferior, trobem un balcó mirador amb barana de teula que presenta una figura geomètrica. La porta del balcó és a doble fulla, amb marc de fusta de color verd i arc apuntat. Al capdamunt de l'edificació hi ha el terrat. A l'interior de l'edificació trobem una planta baixa amb rebedor, menjador, habitacions menors i eixida a un pati posterior, i a les dues plantes superiors les habitacions.

Bonis va estudiar amb Pablo Ruiz Picasso i va destacar per la seva pintura figurativa.

BATLLE, A. (1985). Caldes d'Estrac o Caldetas: un vell plet. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac. GRAU MOLIST, L. (2004). L'estiueig a Caldes d'Estrac. Una aproximació. Caldae Aquae Núm. 2. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.