Cal Raventós
Castellet i la Gornal

BV-2117 de Torrelletes a les Masuques. Passat Cal Martí el primer a l’esquerre

s. XVIII-XX
    Restaurada entre la dècada de 1980-1990
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Reventós és una masia d’origen medieval consolidada en època moderna i contemporània a la qual s’hi van adossar diversos volums en posterioritat. El cos principal és una construcció de planta basilical de planta baixa, pis i golfes. La façana principal, orientada a migjorn, presenta una composició simètrica composta per tres obertures a nivell de planta baixa i pis i una obertura central a nivell de golfes, totes d’arc pla a excepció del portal d’accés, d’arc rebaixat. A nivell del primer pis s’hi troba un rellotge de sol ceràmic amb nombres romans emmarcats per una sanefa de composició vegetal de l’any 1970. Aquest rellotge substitueix un antic rellotge de sol del qual només en restava l’agulla del gnòmon. L’interior, tot i està reformat,  conserva la mateixa distribució. Adossat a la façana de llevant hi ha l’edifici dels antics corrals, actualment reformats, i a la dècada de 1980 s’hi va adossar un segon volum, tipus vivenda, que acollia els treballadors de la vinya. La casa fou ampliada per la part posterior amb la construcció d’un cos de planta rectangular amb terrassa de coberta. El paraments dels murs es troba arrebossat i pintat de blanc a excepció de les pedres que emmarquen les obertures.

Inventariat amb el número 967 a l’inventari de rellotges de sol dels Països Catalans