Cal Pau Miquel
Rubió

Nord de Cal Guixà. Nord-est del Pla de Rubió
    Agafar el trencall a la dreta abans d’arribar al Pla de Rubió. La primera bifurcació a l’esquerra

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Pau Miquel és una construcció situada al nord de Cal Guixà. Es tracta de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. El frontis presenta una composició simètrica on s’hi obre el portal d’accés d’arc rebaixat amb la inscripció a la dovella central de ANNO 1887 i una finestra, i a nivell de primer pis s’hi obren dues finestres d’arc pla. A la banda de ponent s’hi adossa una petita edificació de planta quadrada que acull l’estructura de l’antic forn de pa i per la banda de llevant s’adossa l’antic magatzem habilitat actualment com a garatge. Davant la finca hi ha una esplanada enjardinada i amb restes de paviment de rajols que correspon a l’antiga era. Separat uns metres cap a migjorn hi ha un cos de reduïdes dimensions, de planta rectangular i amb la coberta a una vessant. El frontis, orientat a llevant s’hi obre un porta amb llinda de fusta i una finestra al damunt. Aquest volum antigament corresponia a la pallissa. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa amb les cantonades de pedra ben treballada i col·locada a mode de cadena cantonera.

Fitxa 045.EA de l'esborrany del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Rubió, coordinat per Imma Vilamala i gestionat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Segons el propietari de Cal Guixà, Cal Pau Miquel era una masoveria de Cal Guixà.